- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Generalu Dikiću zabranjen ulaz u BiH

© Tanjug / NENAD MILOSEVICBivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić-arhivski snimak od 23. juna 2011.
Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić-arhivski snimak od 23. juna 2011.  - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Bivši komandant Žandarmerije Srbije, general Bratislav Dikić vraćen je danas sa granice BiH zbog evidencije u registru o strancima koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, rekao je večeras direktor Granične policije BiH Zoran Galić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Galić je rekao da je Bratislav Dikić vraćen na graničnom prelazu Rača, ali da Granična policija BiH sa tim nema nikave veze, prenosi RTRS.
„Mi smo subjekt koji samo postupa po onome što neko ubaci. To je evidencija o strancima koju puni Služba za poslove sa strancima i oni vode taj registar, takozvani ROS“, pojasnio je Galić.
Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je Srni da je registar stranih državljana u vlasništvu Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara BiH, Granične policije i Službe za poslove sa strancima.
„Ako je neko upisan u bazu onda piše i zbog čega je tu i to je pročitao granični policajac“, rekao je Ujić i dodao da je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH jedino nadležna da kaže da je neko pretnja za bezbednost BiH.
Kako dodaje RTRS, pozivajući se na saznanja ATV-a, Dikiću je zabranjen ulazak u BiH po nalogu Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.
ATV je objavio da je Granična policija BiH, osim generala Dikića, sa granice vratila još dve osobe.
Pripadnici Granične policije BiH nedavno su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da „predstavlja pretnju po bezbednost BiH“.
Prof.dr. Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
REGION
Kada NATO maršira u BiH: Lista za „odstrel“ ne završava sa Kovićem – uvod u dramatična dešavanja
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
REGION
Dodik o zabrani ulaska profesoru Koviću u BiH: Atak muslimanskog političkog Sarajeva na Srpsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala