- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Olbrajtova ideolog bombardovanja Beograda – umesto sankcija dobila spomenik za ubistva Srba

© AFP 2023 / JIM WATSON Medlin Olbrajt
Medlin Olbrajt - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt ideolog bombardovanja Beograda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Medlin Olbrajt, američka državna sekretarka, ideolog bombardovanja Beograda. Umrla je juče, uoči još jedne godišnjice svojih balkanskih dostignuća“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Ona je naglasila da na njenoj listi nije samo bombardovanje Srba. Zaharova je podsetila na izjavu Olbrajtove iz 1996. godine. Na komentar novinarke Lesli Štal da je od sankcija protiv Iraka stradalo više od pola miliona dece, bivša američka državna sekretarka je tada kazala da „smatra da je to opravdano“.

„Pod kakvim je sankcijama bila Medlin Olbrajt? Ni pod kakvim. Samo su joj podigli spomenik na Kosovu za ubistva Srba. Svečanom otkrivanju prisustvovao je kosovski 'predsednik' Hašim Tači. Onaj isti bivši terenski komandant 'Oslobodilačke vojske Kosova' koji je trgovao ljudskim organima. Organima Srba koje su ubijali Amerikanci“, napisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Medlin Olbrajt, nekadašnja državna sekretarka SAD, preminula je u 84. godini uoči 23. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.
Medlin Olbrajt  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SVET
Preminula Medlin Olbrajt
Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Antonov: Pentagon zaboravio kako su Amerikanci i NATO bombardovali Jugoslaviju, Irak i Libiju
Čišćenje ruševina u Aleksincu 9. aprila 1999. tri dana posle bombardovanja kasetnim bombama u kome je poginulo 14 ljudi. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
„Nema opravdanja za NATO agresiju“: Vučić o godišnjici napada na Jugoslaviju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala