Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Hvala Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu na rečima da će zabrinutost Srbije zbog jučerašnje odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, biti prioritet za Rusiju.
„Mi smo nekada i kada smo uzimali dolar, uzimali smo da hedžujemo, ne da bismo menjali evre u dolare i da gubimo novac na razlici. Možete da mislite kako bi to izgledalo sa rubljom, posebno kada imate u ovom trenutku nestabilnu valutu što vam predstavlja ne mali problem“, rekao je Vučić.
„Hvala Peskovu na brizi i nadamo se de ćemo i taj problem uspeti da rešimo“, zaključio je on.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopste ne zavisi od nas, kao i cena gasa.
Podsećamo, Putin je juče doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
„Nema nikakvog smisla da isporučujemo naše proizvode u Evropsku uniju, u SAD i da primamo isplatu u dolarima, evrima, nizu drugih valuta. Stoga sam doneo odluku da se u najkraćem roku realizuje kompleks mera za prebacivanje plaćanja – počnimo od toga, od našeg prirodnog gasa – da prebacimo plaćanja za naš prirodni gas, koji se isporučuje u takozvane neprijateljske zemlje, u ruske rublje. Dakle, da se u takvim obračunima odustane od svih valuta koje su kompromitovane“, precizirao je Putin na sastanku sa članovima Vlade.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Zabrinutost Srbije biće prioritet za Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala