- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin podsetio na bombardovanje Beograda: NATO je imao jedan cilj – da pokaže da je nekažnjiv

© Sputnik / Lola ĐorđevićZgrada Generalštaba VJ teško oštećena u NATO bombardovanju
Zgrada Generalštaba VJ teško oštećena u NATO bombardovanju - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin podsetio je da je na današnji dan počelo NATO bombardovanje Jugoslavije i Beograda koje je trajalo 2,5 meseca.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„NATO je upotrebio svoje snage uprkos stavu Ujedinjenih nacija i sa jedinim ciljem – da pokaže svoju nekažnjivost u upotrebi grube oružane sile, da tako uspostavi unipolarni svet“, istakao je Rogozin.

On je podsetio da je za vreme NATO agresije poginulo do 5.700 civila i oko 1.000 jugoslovenskih vojnika. Uništeni su infrastrukturni objekti (uključujući društvene), industrijski objekti, škole, bolnice, objekti kulturnog nasleđa.
„Nekoliko dana nakon prisilnog povlačenja jugoslovenskih trupa sa njihovog regiona Kosovo gde su albanski militanti pokušali da preuzmu vlast, otuda je izbeglo 164.000 Srba i 24.000 Roma. Stanovnici lojalni Jugoslaviji koji su ostali na Kosovu bili su izloženi otmicama i masakrima. Zapad je zataškavao te masovne zločine i demonstrativno ih nije primećivao“, napisao je Rogozin na Telegramu.
Podsetimo, na današnji dan pre 23 godine počela je NATO agresija na Jugoslaviju.
Medlin Olbrajt - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Olbrajtova ideolog bombardovanja Beograda – umesto sankcija dobila spomenik za ubistva Srba
Nato bombardovanje SR Jugoslavija.Protiv vazdušna odbrana pokušava da obori NATO bombardere. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Posledice NATO agresija na SR Jugoslaviju osećaju se i u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala