Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

RIK saopštio gde će da glasaju birači sa Kosova i Metohije

© AP Photo / Amel EmricGlasanje
Glasanje - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Republička izborna komisija odlučila je da birači sa Kosova i Metohije, na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila, glasaju u četiri opštine centralne Srbije — Tutin, Raška, Kuršumlija i Bujanovac.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komisija je na 45. sednici razmatrala način na koji će birači sa teritorije Kosova i Metohije moći da ostvare svoje aktivno biračko pravo.
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je Kancelarija za KiM blagovremeno obavestila Misiju OEBS-a o održavanju izbora u Srbiji i zahtevala pomoć da se izbori neometano održe, ali da su predstavnici privremenih institucija samouprava u Prištini odbili saradnju, kako sa Misijom OEBS-a, tako i da podrže održavanje izbora u našoj autonomnoj pokrajni.
Dimitrijević je objasnio da je, zbog toga, jedini način da Srbi sa Kosova i Metohije ostvare svoje biračko pravo, da se glasanje održi na teritoriji opština u centralnoj Srbiji, po sličnom principu kako je to bilo organizovano za referendum.
Republička izborna komisija je razgovarala o udaljenosti birača od biračkih mesta i zaključeno je da je najbolje rešenje da birači glasaju na biračkom mestu koje je najmanje udaljeno od opštine u kojoj žive.
Na sednici je rečeno da je obaveštavanje birača o načinu glasanja na sebe preuzela „Pošta Srbije“ i da je u toku uručivanje obaveštenja, kao i da će taj proces biti završen najmanje pet dana pre početka izbora.
Republička izborna komisija donela je odluku da pruži svu neophodnu tehničku podršku kako bi birači sa Kosova i Metohije mogli da izađu na izbore, preneo je Tanjug.
Priština, tokom proslave 10 godina tzv. nezavisnosti tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
„Razočarani smo“: Zemlje Kvinte se oglasile povodom odluke Prištine
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Vučić: U svetu su spremni da prećute nameru Kurtija
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Kurti pozvao Srbe da ne protestuju zbog odluke da im se zabrani glasanje 3. aprila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala