- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novak: Evropa nema čime da zameni ruski gas

© Sputnik / Iliya PitalevGas
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Evropa neće uspeti da nađe zamenu za ruski gas u narednih pet godina, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak za televizijski kanal „Rusija 1“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prosudite sami: što se tiče gasne industrije isporučujemo oko 200 milijardi kubnih metara gasa, dok Evropa troši 500 milijardi kubnih metara – dakle to je skoro 60 odsto izvoza. To se definitivno nema čime zameniti ni za godinu, ni za tri, ni za pet“, rekao je Novak.

Kako je istakao, „sve je moguće u životu“, ali potpuno odustajanje Evrope od ruskih energenata – to je „nekakav apokaliptični scenario“.
Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Nakon toga su zapadne zemlje uvele obimne sankcije Moskvi, prvenstveno bankarskom sektoru i u sferi isporuka visoko tehnoloških proizvoda. Pojedine kompanije su objavile da obustavljaju poslovanje u Rusiji.
Kremlj je okarakterisao zapadne sankcije kao ekonomski rat bez presedana. Vlasti Rusije su istakle da su spremne za ovakav razvoj događaja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Putin naložio: Neprijateljske zemlje će plaćati gas u rubljama /video/
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Munjevita reakcija na Putinovu odluku: Cena gasa porasla za 20 odsto, rublja jača
NIS Petrol i Gazprom - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
„Gasprom“ redovno isporučuje gas: Tranzit preko Ukrajine danas skoro na maksimumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala