- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Komandant Istočnog vojnog okruga Rusije stigao na isturene položaje kod Kijeva /video/

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, okolina Marijupolja
Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, okolina Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Komandant Istočnog vojnog okruga Rusije general-pukovnik Aleksandar Čajko stigao je na isturene položaje ruskih trupa na 30 kilometara od Kijeva kako bi postavio zadatke vojnicima, proverio situaciju na terenu i odlikovao vojnike koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Komandant trupa Istočnog vojnog okruga, general-pukovnik Aleksandar Čajko uručio je vojna priznanja vojnicima koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije. Odlikovanja su uručena na isturenim položajima jedinica u Kijevskoj oblasti, na 30 kilometara od Kijeva. Komandant je stigao kako bi postavio zadatke i analizirao situaciju na terenu“, navodi se u saopštenju.

Oficiri i vojnici jedinica Istočnog vojnog okruga „koji su angažovani na najvažnijem, kijevskom pravcu specijalne vojne operacije“, odlikovani su medaljama „Za hrabrost“.
Nakon dodele odlikovanja Čajko je zahvalio vojnicima na hrabrosti, izdržljivosti i visokom profesionalizmu koje su pokazali tokom borbenih dejstvima.
„Kao komandant, ponosan sam na svoje vojnike. Sve jedinice postupaju ispravno u borbenoj situaciji. Verujem u vas i siguran sam da ćemo uspešno završiti ovu operaciju“, rekao je komandant.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Vatrogasci gase zapaljeni automobil nakon nedavnog granatiranja u Donjecku. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Donjeck ponovo na meti ukrajinske vojske, Brazil osudio sankcije protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala