- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski poslanik: Ako se Zelenski obrati Narodnoj skupštini onda bi trebalo i Putin

© Depositphotos.com / VileviSofija, prestonica Bugarske
Sofija, prestonica Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Predlog da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski obrati Narodnoj skupštini će biti novi uzrok neslaganja u vladajućoj koaliciji bugarskog parlamenta, piše bugarski sajt „Dnevnik“. Bugarski poslanik je komentarišući ovu vest naveo da ako se Zelenski obrati Narodnoj skupštini onda bi trebalo da to učini i Putin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predlog je danas predstavljen parlamentu, a njegovi inicijatori su članovi partije „Pokret zelenih“ – deo koalicije „Demokratska Bugarska“ koja je deo vladajuće koalicije Narodne skupštine.
Prema rečima kopredsednika partije Vladislava Paneva, u bugarskoj javnosti postoji veliki broj informacija na temu vojnih akcija u Ukrajini i na mnogim mestima se pojavljuje mišljenje predsednika Rusije Vladimira Putina. Osim toga, onlajn obraćanje ukrajinskog predsednika bi omogućilo da se shvati kakvu pomoć Bugarska može da pruži Ukrajini pored humanitarne pomoći.
Većina parlamentarnih partija i koalicija: „Nastavićemo sa promenama“, „Demokratska Bugarska“, „Postoji takav narod“, GERB, proturska partija „Pokret za prava i slobode“ podržali su inicijativu da se sasluša ukrajinski predsednik.

„Podržaćemo takav zahtev. Verujem da bi bilo ispravno pokazati solidarnost. Mi u GERB-u smo rekli da ćemo podržati svaku pomoć Ukrajini“, izjavio je ranije Aleksandar Nenkov iz partije GERB.

„Nema ničeg lošeg u tome da ga saslušamo“, rekao je Stanislav Balabanov iz stranke „Postoji takav narod“.
Najmanja parlamentarna stranka „Preporod“ se protivila toj ideji. Lider stranke Kostadin Kostadinov je moguće obraćanje Zelenskog parlamentarcima nazvao „pozorišnom predstavom“.
Protiv će, najverovatnije, istupiti i Bugarska socijalistička partija, smatra bugarski sajt. Od početka vojne operacije, socijalisti su se složili da se usvoji parlamentarna deklaracija kojom se osuđuje Rusija, ali su se protivili sankcijama. U nezvaničnom komentaru na sajtu, predstavnik Bugarske socijalističke partije je takođe bio skeptičan povodom mogućeg obraćanja Zelenskog.

„Ako planiramo da saslušamo Zelenskog, zar ne bi bilo pravilno i da se sasluša i obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina“, piše „Dnevnik“ pozivajući se na izjavu jednog poslanika.

Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Bugarski premijer o isporuci naoružanja Ukrajini: Lažna informacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala