- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski premijer o isporuci naoružanja Ukrajini: Lažna informacija

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Bugarski premijer Kiril Petkov je izjavio da su apsolutno lažne vesti koje su se pojavile i u kojima se navodi da Bugarska planira da Ukrajini pošalje naoružanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ne postoje nikakvi PVO sistemi, nikakve specijalne rakete, kao ni sve ono o čemu čitam na Fejsbuku ceo dan, to su apsolutno lažne vesti. Njihovi autori teže da uliju strah među ljude“, izjavio je premijer.

Prema njegovim rečima Bugarska nastavlja da pruža humanitarnu pomoć Ukrajini i da prima ukrajinske izbeglice. Kao deo saradnje sa NATO-om Bugarska koordiniše svoje aktivnosti na istočnom bloku Alijanse kako bi bila osigurana bezbednost zemalja koje su blizu sukoba.
Bugarski premijer je naveo da odluku o isporuci naoružanja Ukrajini ne može da donese premijer ili vlada. Komentarišući predstojeću posetu američkog ministra odbrane Lojda Ostina on je rekao da američka strana nije sa njim razgovarala na temu isporuka naoružanja Ukrajini.
On se osvrnuo na hapšenje bivšeg premijera Bugarske Bojka Borisova koje bi, kako pišu bugarski mediji, trebalo da odvuče pažnju od predstojeće posete Ostina i ponašanja Bugarske. Takve optužbe je Petkov nazvao čudnim.
„Kakvu neverovatnu fantaziju mora da ima čovek kako bi nekoga hapsio sa ciljem da sakrije rat. Taj neko mora da bude lud da tako nešto kaže“, izjavio je on.
Ranije je predsednik Bugarske Rumen Radev je, komentarišući mogućnost da se Ukrajini isporuči naoružanje, naveo da Bugarska mora biti solidarna sa ukrajinskim narodom i da pomogne svim sredstvima, ali da bi isporuka naoružanja značila da će zemlja postati strana u sukobu.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Bugarska o isporukama sistema S-300 Ukrajini: To bi značilo da postajemo strana u sukobu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala