- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Svetsko prvenstvo u Beogradu imalo je sve“ – prvi čovek atletike pohvalio Srbiju

© REUTERS / ALEKSANDRA SZMIGIELSebastijan Kou – predsednik Svetske atletske organizacije
Sebastijan Kou – predsednik Svetske atletske organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou pohvalio je organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tokom tri dana u Beogradu od 18. do 20. marta, takmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja.
„Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu imalo je sve – tri svetska rekorda, nezaboravnu pobedu na domaćem terenu, briljantna rivalstava, bliske trke i nastupe atletičara iz 59 različitih zemalja u finalu, ponovo dokazujući da je atletika najglobalniji od svih sportova“, rekao je Kou, a preneo Srpski atletski savez.
Tri svetska rekorda poslednjeg dana takmičenja, u kombinaciji sa rekordnim brojem zemalja koje su se kvalifikovale za finale, obezbedile su da se Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani Beograd završi na vrhuncu.
Ukupno 31 zemlja osvojila je medalje, od kojih je 20 osvojilo zlato, uključujući i naciju domaćina – Srbiju, kojoj je Ivana Španović donela zlato u skoku udalj.
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Ivanin skok iz Beograda na krov sveta – letela 7,06 i uzela zlato
Ovo je prvi događaj svetske atletike sa gledaocima od početka pandemije 2020. godine, a više od 20.000 gledalaca prisustvovalo je tokom tri dana, uprkos smanjenom kapacitetu arene.
„Navijači u Beogradu su bili glasni, strastveni i velikodušni, dočekivali su sportiste iz celog sveta. Stvorili su izuzetnu atmosferu za naše sportiste, koji su odgovorili dajući sve od sebe i stvarajući istoriju. Beograd je bio domaćin najuspešnijeg i nezaboravnog šampionata. Hvala vam“, poručio je Kou.
Prvi od svetskih rekorda došao je u troskoku za žene, pošto je Julimar Rohas dodala svoju legendu sa senzacionalnih 15,74 metara.
Grant Holovej iz SAD je obezbedio svoje mesto u finalu trke na 60 metara sa preponama za muškarce u sjajnom stilu, izjednačivši sopstveni svetski rekord od 7,29 sekundi.
Svetski rekord u skoku s motkom postavio je svedski olimpijski šampion Armand Duplantis, koji je preskočio 6,20 metara.
Đoković čestitao srpskoj „kraljici“ /video, foto/
Od favele u Venecueli do zlatne krune u Beogradu
Pogledajte Ivanin skok za istoriju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala