Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kurti hoće da nema Srba na Kosovu, imali smo dve opcije u vezi sa izborima

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti želi da poruči Srbima da im nije mesto na Kosovu i Metohiji, dodajući da je mnogo novca uloženo u rušenje srpskog jedinstva i Srpske liste na KiM, te poručio da srpsko jedinstvo niko ne može da sruši.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komentarišući Kurtijevu izjavu da bi potpuno razumeo Srbe kada bi „protestovali protiv korupcije, za bolje obrazovanje, za socijalna pitanja“, pozivajući iz da ne izlaze na proteste protiv odluke Prištine da im ne omogući glasanje na izborima 3. aprila, Vučić je odgovorio:
„A, što bi Kurti bilo šta razumeo? Kurti za koga su kod nas u javnosti govorili da je genije, da će sa njim da bude „čudesno lepo“', jer on valjda voli Srbe, od kako je Koštunica njega i još neke pustio na slobodu, pa je valjda zapamtio Srbe po dobru... Pa im ovako vraća i iživljava se na onima koje smatra svojim građanima, jer želi da pošalje poruku Srbija da im nije mesto na Kosovu i Metohiji“.
Naveo je da će Kurti naći dvoje, troje Srba koji će pristati da ruše jedinstvo Srba na KiM, ističući da je uložen ogroman novac u rušenje jedinstva Srpske liste i srpskog naroda na KiM.
Vučić je rekao da je juče bio ponosan kada su Srbi sa juga KiM podržali predlog Srba sa severa KiM, tešku meru, napuštanje institucija, budući da je to njima lakše da učine, jer na severu nema suštinske albanske vlasti, osim kad ih maltretira ROSU.
„I Srbi sa juga su ih podržali, iako je njima teže, i rekli da će i oni da izađu“, preneo je Vučić. Zato je poručio da srpsko jedinstvo niko neće lako da sruši.
„To je nemoguće, jer mi imamo međusobno poverenje, oni znaju koliko sam se borio u Briselu protiv Kosova u UN, odbio priznanje u Vašingtonu“, rekao je Vučić.
Kada je reč o saopštenja Kvinte povodom odluke Prištine da odbije njihov predlog o glasanju na KiM na predstojećim izborima 3. april, rekao je da je to važno saopštenje, iako je teško da to u potpunosti razumemo.
„Amerikanci su bili fer po tom pitanju, da njih nije bilo ne znam da li bi bilo takvog saopštenja, iako zvuči čudno“, rekao je Vučić.
Ponovio je da je Beograd na svakojake kompromise pristajao, ali nije i neće pristati da prizna nezavisnost Kosova.
„Da bismo imali izbore, morali bismo da priznamo Kosovo, to su tražili Nismo to želeli i to je cena. Oni su želeli da sa pečatom Vlade, Srbija traži ili moli vladu tzv. Kosova, čime bismo mi de fakto priznali kosovsku državu. A, mi onda nikada ne bismo mogli da idemo ispod tih standarda. To nismo mogli da prihvatimo, i to su svi znali“, rekao je Vučić.
Ponovio je da je na nama da čuvamo mir, kako bi ekonomija mogla da ide napred, da se ljudi vraćaju u zemlju.
„Imali smo dve opcije, od kojih je jedna da na silu pokušamo da sprovedemo izbore, da izazovemo intervenciju kosovske specijalne policije i da imamo najmanje 100 mrtvih“, rekao je on i dodao da je patriotizam sačuvati mir, Srbe na KiM.
Da, kako kaže, imaju više dece, da se ulaže u tamošnje vodovodne sisteme, bolnice, da gradimo bolnice u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, da pomognemo mučenicima u Sirinićkoj Župi.
Vučić je podsetio da u njegovo vreme nije proglašena nezavisnost Kosova.
Ukazao da Srbi sa KiM, kada se i ne saglasi sa njima, kažu da mu veruju jer je uvek sa njima.
„Ja moram da brinem o njima, ali i o ljudima na svakom mestu u Srbiji. Moramo da sačuvamo i da brinemo o našim roditeljima i deci. Najlakše je davati neodgovorne izjave“, poručio je on, prenosi Tanjug.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Kurti pozvao Srbe da ne protestuju zbog odluke da im se zabrani glasanje 3. aprila
Priština, tokom proslave 10 godina tzv. nezavisnosti tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
„Razočarani smo“: Zemlje Kvinte se oglasile povodom odluke Prištine
Pravoslavno groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Krajnje je vreme da Beograd postavi pitanje svrhe briselskih pregovora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala