- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Ako NIS ne bude izuzet od sankcija EU, tražimo nova rešenja sa Rusijom

© Sputnik / Lola ĐorđevićNIS Petrol
NIS Petrol  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će EU izuzeti našu zemlju i NIS iz paketa sankcija EU prema ruskim naftnim kompanijama, kao i da ćemo u suprotnom morati da tražimo nova rešenja zajedno sa Rusima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"Čekamo i nadam se da će EU pronaći izuzetak u svojoj odluci Evropskog saveta o trećim zemljama i sankcionisanju kompanija u većinskom vlasništvu ruskih kompanija - Gaspromnjefta. Ako nam tu pomognu, bili bismo veoma zahvalni EU", rekao je Vučić gostujući na Pinku.
Ako ne, kako je rekao, onda moramo da tražimo nova rešenja i da razgovaramo sa našim ruskim partnerima, jer ne možemo da dozvolimo da naš narod nema naftu i jedan jedini dan.
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je podzmeno skladište gasa Banatski Dvor skoro prazno i da ćemo iz ruskog dela tog skladišta dobiti 40 miliona kubika gasa.
Vučić je rekao da su i dalje niske jutarnje temperature i da trošimo dnevno 13 miliona gasa, iako je planirano da se u ovom periodu troši šest miliona dnevno, kao da gasom moraju da se snabdevaju i TE-TO Novi Sad i TE-TO Pančevo.
"Gotovo nam je prazan naš deo skladišta Banatski Dvor, juče smo potpisali ugovor da uzmemo 40 miliona iz ruskog dela skladišta. To je borba na dnevnom nivou", rekao je Vučić.
Istakao je da su okolnosti teške, ali da neki političari u Srbiji, čak i koji su u strankama na vlasti govore neodgovorno kako je sve u redu.
Sa druge strane, evrposki političar daju drugačije izjave i savetuju građane šta da rade u ovoj krizi, dok se naši političari čime se tako nešto kaže smeju, kazao je Vučić.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Vučić poručio Zapadu: Ako ste moralni što ne izvršite agresiju na Rusiju
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Vučić: U svetu su spremni da prećute nameru Kurtija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala