- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Poljskoj traže proterivanje 45 ruskih diplomata

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Poljske
Zastave Rusije i Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Agencija za unutrašnju bezbednost Poljske sastavilo je spisak od 45 ruskih diplomata koje sumnjiči za špijunažu i zahteva njihovo proterivanje, izjavio je portparol ministra-koordinatora obaveštajnih službi zemlje Stanislav Žarin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Agencija za unutrašnju bezbednost pripremila je spisak od 45 identifikovanih lica koja rade u Poljskoj pod takozvanim diplomatskim pokrićem. To su lica koja rade u okviru diplomatskog statusa, ali zapravo se bave obaveštajnim aktivnostima protiv Poljske. Na tom spisku koji je predat Ministarstvu spoljnih poslova su pripadnici ruskih obaveštajnih službi, kao i lica koja s njima sarađuju“, rekao je Žarin.

On je precizirao da je Agencija predložila Ministarstvu spoljnih poslova Poljske da hitno protera iz zemlje lica sa liste.
Pritom je dodao da se ne razgovara o proterivanju ruskog ambasadora, te da on nema podatke o tome.

Portparol ambasade Rusije u Varšavi Vladimir Aleksandrov potvrdio je Sputnjiku da je ruski ambasador Sergej Andrejev pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske. Dopisnik Sputnjika javlja da je ambasador stigao u zgradu Ministarstva.

Aleksandrov nije želeo da komentariše vesti o proterivanju ruskih diplomata.

Takve akcije neće ostati bez odgovora

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je upozorio da u slučaju proterivanja ruskih diplomata takvi potezi neće ostati bez odgovora.
„Videli smo i čuli vesti iz medija. Ako su ta saopštenja tačna, onda je to, kako kažu, nastavak slobodnog pada u svim pravcima naših odnosa. Naravno, takvi postupci neće ostati bez odgovora“, rekao je Peskov.
Zastava poljske na zgradi u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Poljska zamrzla 33 miliona dolara u okviru antiruskih sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala