- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska zamrzla 33 miliona dolara u okviru antiruskih sankcija

© Foto : Lukas PlewniaZastava poljske na zgradi u Varšavi
Zastava poljske na zgradi u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Poljske vlasti zamrzle su više od 140 miliona zlota (33 miliona dolara) na računima na svojoj teritoriji u okviru sankcija uvedenih Rusiji, saopštio je portparol vlade Pjotr Miler.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Zamrzavamo sredstva u Poljskoj. Konkretna sredstva su već zamrznuta na računima. Prema informacijama koje sam nedavno dobio, više od 140 miliona zlota je već zamrznuto na računima okviru sankcija“, objasnio je on.
Miler je podsetio da vlada trenutno radi na ustavnim promenama kako bi mogla da konfiskuje ta sredstva.
„Moguće je zamrznuti sredstva i mi to radimo, dok u isto vreme ona ne mogu da se prenesu, na primer, žrtvama ruskog napada na Ukrajinu“, konstatovao je portparol poljske vlade.
Ranije je premijer Poljske Mateuš Moravjecki nazvao Varšavu režiserom antiruskih sankcija i objasnio šta podrazumeva program poljske vlade o „derusifikaciji privrede“ .
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Nakon toga, zapadne zemlje su počele da uvode sankcije Rusiji, praktično svim sektorima ruske privrede, a brojne zemlje obustavile su i avio-saobraćaj sa Rusijom. Prema rečima portparola ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrija Peskova, sankcije Zapada su veoma ozbiljne, ali se Rusija za njih blagovremeno pripremila.
Varšava - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Premijer Poljske: Varšava je režiser antiruskih sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala