- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar: Cena gasa od 4.000 dolara nije granica

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Cena gasa u EU, koja je odustala od "Severnog toka 2" na sopstvenu štetu, dostigla je 4.000 dolara što nije granica, jer postoje rizici da se podzemna gasna skladišta ne napune, rekao je potpredsednik Vlade Aleksandar Novak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Kako je naveo, "nestašica dizela u EU zbog sankcija Ruskoj Federaciji može da destabilizuje tržište regiona, a Evropa može da uvede normative i ograničenja potrošnje goriva."
"Ruski energetski kompleks radi stabilno, isporučuje proizvode na svetsko tržište uprkos sankcijama neprijateljskih zemalja i stvarnom ekonomskom ratu", rekao je Aleksandar Novak.
"Porast cena energenata u slučaju sankcija ruskoj nafti i gasu može biti nepredvidiv, bez ruskih energenata doći će do kolapsa", dodao je Novak.
"Američki embargo na uvoz nafte i naftnih derivata iz Ruske Federacije doprineo je poskupljenju goriva u SAD za 19 odsto, iako su ruske isporuke tamo male", rekao je Novak.
Sa druge strane, cene benzina i dizela u Rusiji se nisu mnogo promenile od početka godine. U normalnim uslovima njihov rast će ostati u granicama inflacije, istakao je on.
Potpredsednik vlade Rusije je saopštio da se radi na očuvanju kompanija iz kojih su strani vlasnici odlučili da odu. Možda će moći da vrate ili prodaju svoj udeo. Moskva je uverena da će u većini slučajeva biti pronađen kompromis o kompanijama iz kojih su strani vlasnici odlučili da izađu.
Pripadnici ukrajinske teritorijalne odbrane tokom obuke - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Britanski instruktori obučavali ukrajinske vojnike koji su se borili u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala