- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Amerika želi da zamrzne zlatne rezerve Rusije u vrednosti od 132 milijarde dolara

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaZlatne poluge, Rusija
Zlatne poluge, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Grupa američkih senatora sastaće se sa Ministarstvom finansija SAD kako bi razgovarali o nacrtu zakona koji predviđa blokiranje zlatnih rezervi Rusije u vrednosti od oko 132 milijarde dolara, saopštio je portal „Aksios“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je precizirano, ministarka finansija SAD Dženet Jelen sastaće se ove nedelje sa četiri senatora kako bi razgovarali o nacrtu zakona koji je pre dve sedmice predstavljen Kongresu, a koji predviđa uvođenje ponovnih sankcija licima koja učestvuju u operacijama sa zlatom iz rezervi Centralne banke Rusije.
Poslednjih nedelja pomoćnici zakonodavaca rade sa Ministarstvom finansija na unošenju niza izmena u nacrt zakona. Pojedini senatori smatraju da bi Gornji dom Kongresa mogao da usvoji inicijativu već ove sedmice. Prvobitno su želeli da je uključe u obimni finansijski paket američke savezne Vlade.
Kako navodi portal, ranije je Predstavničkom domu Kongresa predstavljen sličan nacrt zakona. Američki predsednik Džo Bajden ima ovlašćenja da uvodi takve sankcije, nezavisno od zakonodavaca.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Ministarstvo finansija Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
RUSIJA
Zapad zamrznuo polovinu ruskih zlatnih i deviznih rezervi: Rusija pripremila rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala