- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kako rešiti probleme u proizvodnji čelika: Vladi Srbije predložene dve mere

CC0 / Pixabay / Čelik
Čelik - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i čelične armature koja se koristi u građevini i u ime PKS predložio da se olakša uvoz sirovine i pooštri inspekcijski nadzor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Glavni problem je nedostatak metalnog otpada, jer trenutno sakupljači otpada u Srbiji gomilaju zalihe, što stvara probleme kompanijama koje kao sirovinsku osnovu isključivo koriste metalni otpad za proizvodnju ovog građevinskog materijala, rečeno je na sastanku.
Kako bi se nastavila nesmetana proizvodnja čelične armature, PKS predlaže da Vlada Srbije razmotri mogućnost jednostavnijeg uvoza metalnog otpada.
Druga predložena mera je pooštravanje inspekcijskog nadzora nad prikupljanjem i trgovinom metalnog otpada, kako bi prvenstveno bile zadovoljene potrebe domaćih proizvođača, saopštila je PKS, preneo je Tanjug.
Železara Smederevo - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Smederevska železara će od aprila moći da izvozi 30 odsto više čelika u EU
Plaćanje na pumpama NIS-a i Gasproma preko aplikacije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
EKONOMIJA
Srbija u neobičnoj poziciji zbog sankcija EU na uvoz nafte iz Rusije - kada će sve biti jasnije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala