- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Turska ne namerava da odustane od S-400 pod pritiskom SAD

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuski PRO sistem S-400 u Siriji
Ruski PRO sistem S-400 u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Turska ne vodi pregovore o odustajanju od protivvazduhoplovnih raketnih sistema S-400 pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država ili NATO-a, saopštio je šef Uprave za odbrambenu industriju Turske Ismail Demir za „Izvestija“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„To za nas nije predmet razgovora. O tom pitanju smo diskutovali u prošlosti i sada jednostavno nastavljamo saradnju sa Rusijom. O odustajanju od njih se čak ni ne razgovara“, rekao je turski političar.

On je istakao da turska strana smatra da treba osigurati mir i okončati sukob u Ukrajini.
Kako je prokomentarisao poslanik ruske Državne dume Aleksej Čepa, „on ne vidi razlog zašto bi Turska trebalo da odustane od ruskih sistema S-400 i preda ih Ukrajini“.

„Zašto bi to radili? Ti sistemi kod njih rade, to su pouzdani sistemi, bolji nego 'patriot'. Mislim da Turska neće slediti smernice Amerike“, rekao je poslanik.

Pentagon je ranije potvrdio da SAD pregovaraju sa Ankarom o slanju protivvazduhoplovnih raketnih sistema S-400 Kijevu u zamenu za ponovno uključivanje Turske u američki program proizvodnje lovca pete generacije F-35 i ukidanje sankcija.
Turski vojnici sa zastavama na paradi 30. avgusta 2013. godine u Ankari tokom proslave 91. godišnjice Dana pobede - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Turska ne želi američke „Patriot“ sisteme i F-35
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala