- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski vojnik: Više od 60 ukrajinskih vojnika se predalo kod Kijeva/video/

Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Pripadnik Oružanih snaga Ukrajine, koji je dobrovoljno predao oružje, izjavio je da su se ruski vojnici lepo ponašali i da su čak i delili hranu sa ukrajinskim vojnicima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

U okolini Kijeva ruski vojnici su zauzeli komandni štab Oružanih snaga Ukrajine. Tom prilikom dobrovoljno se predao 61 vojnik od kojih su više od polovina stariji oficiri.
Vojnici su u tom utvrđenju morali da obezbede komunikaciju i, prema njihovim rečima, dobili su naređenje da to urade čak i po cenu sopstvenih života. Svi vojnici su se bukvalno zaglavili ovde pre mesec dana tokom vežbi i živeli samo na suvoj hrani.
„U hodnik smo bacili automate, bajonete i izašli smo. Rusi su se lepo ponašali prema nama, dali su nam vodu, da se okupamo i podelili su sa nama hranu“, rekao je jedan vojnik Oružanih snaga Ukrajine.
Podsetimo, ranije je ministar odbrane Sergej Šojgu izdao specijalnu naredbu o humanom odnosu prema vojnicima Oružanih snaga Ukrajine koji dobrovoljno polože oružje. U naređenju se naglašava da, s obzirom na to da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, za razliku od nacionalista, položili zakletvu ukrajinskom narodu i poštovali naređenja, prema njima treba postupati s poštovanjem.
Ukrajinski vojnik iz dobrovoljačkog bataljona Kijev-2 na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Monstruozno: Rusija objavila dokaze o zverstvima ukrajinskih ekstremista /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala