Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik opštine Štrpce: Situacija nikad teža, borićemo se demokratski

Štrpce - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Situacija na prostoru Kosova i Metohije je nikad teža kada je reč o položaju srpskog naroda, izjavio je danas predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić i poručio da će se boriti demokratski i da će održati mirne proteste na KiM.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"Koliko već u petak ćemo i u centralnom delu i na severu KiM imati mirne proteste kao jedan vid naše borbe sa jasnom porukom, a to je da ne želimo da nam niko u 21. veku uskraćuje osnovna ljudska prava", rekao je Jevtić novinarima u Palati Srbija, nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.
Jevtić je rekao da je na KiM na delu institucionalno nasilje nad Srbima.
"Iz dana u dan se nalazimo u sve težem položaju. Kao neko ko je dugo u kosovskim institucijama, uvek sam se zalagao za demokratsku institucionalnu borbu, za bolji položaj prava srpskog naroda na KiM i ako vam ja kažem da smo došli do te situacije da zaista ne vidimo izlaz osim da, ono što smo mi i predložili svi zajedno kao politički predstavnici Srba, a to je da napustimo institucije, onda ćete razumeti dokle smo došli", rekao je Jevtić.
Ocenio je da je odluka da se ne dozvoli održavanje izbora na prostoru KiM još jedno uskraćivanje ljudskih prava, to jest demokratskih vrednosti da se glasa, preneo je Tanjug.
"To možda najbolje opisuje situaciju u kojoj se svi mi, kao srpski narod na KiM, trenutno nalazimo, kao i odnos vlasti u Prištini prema nama", rekao je Jevtić i istakao:
"Neko očigledno ima nameru da nas stavi u što teži položaj, ali i da izazove reakciju kako nas, tako i da našu državu i zvanični Beograd stavi u što teži položaj, kada je reč o međunarodnim odnosima, posebno uzimajući u obzir ono što se trenutno dešava na istoku Evrope".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SRBIJA
Vučić: Priština je tražila samo jednu stvar - nismo pristali /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala