- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Preciznost u gađanju: Topovi „Malka“ u specijalnoj operaciji u Ukrajini/video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijasamohodni nuklearni top «Pion» (2S7M "Malka")
samohodni nuklearni top «Pion» (2S7M Malka) - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Artiljerci Oružanih snaga Rusije su pomoću samohodnih topova „Malka“ uništili podzemne komandne punktove, betonske stražarske pozicije, tešku tehniku i artiljerijske baterije protivnika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Na videu se mogu primetiti samohodni i veoma snažni topovi „Malka“ koji se nalaze na pozicijama. Artiljerci čekaju koordinate. Vojnici navode da je normativ oko dva minuta za punjenje i navođenje smanjen za skoro tri puta. Topovi su spremni za gađanje za 40 sekundi.
Ruski vojnici popularno nazivaju top - „Trojka“. Komandir Artjom navodi da su već četiri godine njih sedmorica zajedno na zadacima i da ni jedan deo topa nikada nije bio u kvaru, kao i da je pogađanje cilja bilo sto odsto.
„Obaveštajna služba radi precizno i efikasno i uvek daje tačne koordinate. Pravovremeno i precizno gađamo ciljeve i to sa preciznošću od sto odsto. Sve zadatke koje dobijamo mi ispunjavamo“, objasnio je komandir Artjom.
„Malka“ nisu samo samohodni topovi, već i komandni punktovi, a prilikom pripreme za gađanje se mora uzeti sve u obzir i vetar i padavine.
Vojnici navode da nisu umorni i da neće ni biti umorni, da je to neverovatno iskustvo i da je najvažnije da se pomogne vojnicima na frontu.
Oklopna vozila BVP - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
RUSIJA
Ruskom oklopnom vozilu ne može ništa ni arktički mraz /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala