- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi presek: Ruskim visokopreciznim oružjem uništeno više ukrajinskih vojnih objekata

© UPSI MO RFRuska vojna operacija u Ukrajini
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije oborile su tokom dana šest ukrajinskih bespilotnih letelica i visokopreciznim oružjem uništile više ukrajinskih vojnih skladišta, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ruska sredstva PVO oborila su u vazduhu šest ukrajinskih dronova, među kojima i jedan 'Bajraktar' u području naselja Merefa u Harkovskoj oblasti“, precizirao je Konašenkov na brifingu, dodajući da je ruska vojska od početka specijalne operacije u Ukrajini uništila 236 ukrajinskih dronova.
Prema njegovim rečima, operativno-taktična i vojna avijacija Rusije pogodila je još 83 ukrajinskih vojnih objekata, a među njima su četiri komandna punkta, četiri PVO sistema, tri skladišta raketno-artiljerijskog oružja i municije, kao i 68 lokacija za gomilanje borbene tehnike.
„Danas su izvedeni napadi visokopreciznim oružjem velikog dometa vazdušnog i pomorskog baziranja. Uništena su velika skladišta goriva i maziva ukrajinskih snaga u naseljima Lisičansk u Luganskoj oblasti i Kramatorsk u Donjeckoj oblasti“, naglasio je on.

Uništeno više od 1.500 ukrajinskih tenkova

Od početka specijalne vojne operacije, ruska vojska uništila je više od 1.500 ukrajinskih tenkova, kao i od više od 150 višecevnih raketnih bacača, naveo je portparol ruskog vojnog resora.
„Do sada je uništeno 236 bespilotnih letelica, 185 PVO sistema, 1.547 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 154 višecevnih bacača raketa, 612 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.343 jedinice specijalnih vojnih vozila“, precizirao je Konašenkov.
Oružane snage Rusije su za dan napredovale četiri kilometra i stigle do Novomihajlovke, goneći jedinice 54. zasebne mehanizovane brigade ukrajinske vojske u povlačenju, dodao je on.
Kako kaže, snage DNR su zauzele naselje Verhnetorecko i nastavljaju sa napadima na jedinice 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine.
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Ruska avijacija uništila više od 100 ciljeva u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala