- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider Krima: Spremni smo da budemo sklonište za ruske jahte

CC0 / Pixabay / Jahta
Jahta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Krim je spreman da postane sklonište za ruske jahte kojima preti opasnost od zaplene usled zapadnih sankcija koje su uvedene Rusiji, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„U okviru antiruske kampanje Zapada počela je i zaplena ruskih jahti. Neke od njih su, pokušavajući da se spasu, uplovile u Crno more. Sve liči na to da se zapadne zemlje vraćaju svom prvobitnom zanatu – pirateriji. To im je u krvi. Republika Krim je spremna da primi jahte i da im obezbedi sklonište. Za sve ima mesta“, rekao je Aksjonov.

Lider Krima je naveo da je Krim teritorija na kojoj vlada zakon prava i bezbednosti.
„Podsetiću da je u našem regionu u okviru državnog programa socijalno-ekonomskog razvoja Krima planirana izgradnja i rekonstrukcija mreže marina za jahte“, dodao je Aksjonov.
Ranije je saopšteno da je više od 20 jahti zaplenjeno na finskoj carini, piše „Gazeta.ru“. Jahte pripadaju ruskim biznismenima ili njihovim kompanijama koje su se našle pod udarom sankcija Evropske unije. U Francuskoj su 4. marta zaplenili tri ruska broda i jednu jahtu bez ikakvih objašnjenja.
List „Volstrit džurnal“ je početkom marta objavio da vlasti SAD mogu da zabrane brodovima koji plove pod ruskom zastavom da uplovljavaju u njihove luke. Pored toga, 1. marta je navedeno da se ukrajinska vlada spremna da zatvori svoje luke i teritorijalne vode za ruske brodove. Ograničenja se tiču brodova koji plove pod ruskom zastavom i vlasnika koji su građani Rusije ili pravna lica koja su registrovana u Rusiji.
Odluku o zatvaranju luka i teritorijalnih voda za ruske brodove su donele i Kanada i Velika Britanija.
Zastava Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Slovenija: EU namerava da zatvori luke za ruske brodove i zabrani uvoz energenata iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala