- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Slovenija: EU namerava da zatvori luke za ruske brodove i zabrani uvoz energenata iz Rusije

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Slovenije
Zastava Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar izjavio je da će šefovi ministarstava spoljnih poslova Evropske unije doneti odluku o zatvaranju luka za ruske brodove i zabrani uvoza energenata iz Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Pred današnji početak saveta šefova diplomatija Evropske unije u Briselu Logar je saopštio da će glavna tema današnjeg saveta biti situacija u Ukrajini i specijalna ruska vojna operacija.
„Odgovor bi trebalo da bude zajednički u ekonomskoj sferi. Zato ćemo pojačati sankcije i zatvoriti luke. Takođe ćemo zabraniti i uvoz energenata. Pored toga, Ukrajini ćemo pokazati jasnu evropsku perspektivu“, izjavio je Logar.
Prema njegovim rečima, Evropska unija će poslati i specijalnog predstavnika na lice mesta. Slovenija će poslati svog predstavnika u Kijev.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zapadne zemlje uvele su Rusiji obimne sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, mnoge velike kompanije saopštile su da obustavljaju ili prekidaju delatnost u Rusiji. Kremlj je priznao da su ograničenja „veoma ozbiljna“, ali da su se vlasti za njih unapred pripremale.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Embargo na rusku naftu pogoršaće energetsku ravnotežu u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala