- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden: SAD nema biološko i hemijsko oružje u Evropi

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nemaju biološko i hemijsko oružje u Evropi, izjavio je predsednik SAD Džozef Bajden.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„To jednostavno nije istina, garantujem“, rekao je Bajden na sastanku sa predstavnicima biznisa.
Prema njegovim rečima, Ukrajina takođe nema takva sredstva. Kako je naveo, ne optužuju ruske vlasti SAD i Ukrajinu bez razloga – „to je jasan znak da on (predsednik Rusije Vladimir Putin) razmišlja o upotrebi obe ove vrste“.
Američki predsednik je dodao da Ukrajina ima dovoljno odbrambene opreme da izvrši svoje zadatke.
„Ideja da im nedostaje sofisticirana oprema nije tačna“, istakao je Bajden.
On je napomenuo da, prema procenama vojske SAD i NATO, Ukrajina ima sve što je potrebno da nastavi „ono što rade“.

O američkim biolaboratorijama u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.
Inače, Konvencija i zabrani ispitivanja, proizvodnje i skladištenja zaliha biološkog i toksičnog oružja i o njihovom uništavanju bila je prvi međunarodni sporazum koji je zabranio određene vrste oružja za masovno uništenje.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Nebenzja: Nakon specijalne operacije u Ukrajine isplivaće mnogo ružnih stvari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala