- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden priznao: Ruska raketa „Kindžal“ praktično nezaustavljiva /video/

© REUTERS / Melina MaraPredsednik SAD Džozef Bajden
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da je rusku hipersoničnu raketu „Kindžal“, koja je nedavno prvi put upotrebljena u borbenim uslovima u Ukrajini, praktično nemoguće zaustaviti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Kao što znate, to oružje ima istu bojevu glavu kao i bilo koja druga raketa. Nema velike razlike, osim toga što ju je gotovo nemoguće zaustaviti“, rekao je Bajden na sastanku sa predstavnicima poslovnih krugova.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 19. marta da je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini prvi put upotrebljena hipersonična raketa „Kindžal“ kojom je uništeno podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankovskoj oblasti.
Zahvaljujući super moćnoj kinetičkoj energiji bojeva glava rakete pogodila je zaštićeni arsenal u planinama.
Pentagon je saopštio da ne može „nezavisno ni potvrditi“ ni demantovati vest ruske vojske o lansiranju „Kindžala“. Kako je rekao visoki predstavnik američkog vojnog resora, Pentagonu je neshvatljiv razlog upotrebe takvog oružja. On pretpostavlja da je Rusija želela da „pošalje signal Zapadu i Ukrajini“.
Lovac MiG-31 nosi hipersoničnu raketu kindžal - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska prvi put upotrebila „Kindžal“ u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala