- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpski nacionalni savet: Niko nije ozbiljno shvatio koliko je teško srpskom narodu u Crnoj Gori

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Odluka Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da odbije zahtev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret izborima zakazanim za 3. april u Srbiji, predstavlja nastavak pritisaka u procesima diskriminacije i asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori, saopštio je Srpski nacionalni savet.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

U saopštenju se kaže da je upozorenja Srpskog nacionalnog saveta da srpskom narodu u Crnoj Gori nikada nije bilo teže malo ko ozbiljno shvatao, bez obzira što su to nedvosmisleno pokazivali svi postupci vlasti u kontinuitetu.
„Pokušavajući na pomirljiv način da riješi svoje probleme, srpski narod u Crnoj Gori, zapadao je u sve veće teškoće. Popustljivost je išla do tog nivoa da su upropastili i pobedu na parlamentarnim izborima, dozvoljavajući da neko umesto njih rešava njihova najznačajnija identitetska pitanja. Najnoviji slučaj je samo nastavak politike aktuelne vlasti i očigledan je pritisak na srpski narod u Crnoj Gori i Republiku Srbiju“, navodi se u saopštenju.
Dalje se kaže da odbijanje zahteva za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi predstavlja kontinuitet u ponašanju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore što se, piše, moglo i očekivati nakon uskraćivanja gostoprimstva i proglašavanjem za nepoželjnu osobu ambasadora Republike Srbije.
„Ovakav odnos aktuelne vlasti pokazuje da će srpskom narodu biti sve teže, kao i da nema dobre volje da se sporna pitanja u Crnoj Gori, posebno u odnosima među pravoslavnim narodom, rešavaju na kompromisan i demokratski način. Nažalost, u svemu tome se izuzetno slabo snalaze političke strukture srpskog naroda, što pokazuju i predstojeći izbori u Beranama, gde od osam listi za lokalne izbore, sedam, navodno, zastupa interese srpskog naroda, ali nijedna nema srpski predznak“, navodi se u saopštenju.
Srpski nacionalni savet poziva na harmonizaciju srpskih političkih subjekata i organizacija, radi rešavanja statusa i problema srpskog naroda u Crnoj Gori kroz prevazilaženje podela koje umnogome doprinose njegovom neizdrživom položaju, zaključuje se na kraju.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
REGION
Krivokapićev kabinet o zabrani otvaranja biračkih mjesta Srbije: Mi nijesmo odlučivali
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
REGION
Skandal u Crnoj Gori: Srbiji zabranjeno da otvori nova biračka mesta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala