- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skandal u Crnoj Gori: Srbiji zabranjeno da otvori nova biračka mesta

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović objavio je na Tviteru da je Vlada Crne Gore zabranila Srbiji da na dan izbora, 3. aprila, u Crnoj Gori otvori tri biračka mesta za glasanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vlada i Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore odbili su zahtev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi na kojim bi državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori u susret predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april.
Kako bi olakšala svojim državljanima u Crnoj Gori da ostvare biračko pravo, Srbija je uputila zahtev za otvaranje tri nova biračka mesta, međutim, odlazeća crnogorska Vlada je odbila zahtev zvaničnog Beograda.
Tako će državljani Srbije, pretežno interno raseljena lica sa prostora Kosova i Metohije, moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata te države u Crnoj Gori, javila je "Borba".
Demokratski front reagovao je povodom ove odluke crnogorske vlade navodeći da na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića i ministar Radulović, pokušavaju da sprovedu ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom.
Demokratski Front zato pita Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića: s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo mešaju u unutrašnje stvari Srbije.
"Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se „proslavili“ svojim antisrpskim odlukama u tolikoj meri da bi im pozavideli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz “najboljeg” perioda njihovog antisrpstva", navodi se u reagovanju Demokratskog fronta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala