Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP od danas sprovodi akciju

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas počinju da sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kontrola će biti usmerena na brzine kretanja vozila.
Ova akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL, saopštio je MUP.
U okviru akcije će u četvrtak, 24. marta, biti realizovan takozvani „Spid maraton”, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.
Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.
U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza.
Svaki kontrolisani vozač biće testiran na alkohol, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane vozača i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na način koji je predvideo proizvođač vozila.
U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.
Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.
Aparat za alko-test - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
DRUŠTVO
Od sutra pojačana kontrola brzine kretanja vozila u Srbiji
Helikopter MUP-a Srbije za kontrolu saobraćaja - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
DRUŠTVO
Helikopteri u kontroli saobraćaja u Srbiji /foto/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala