- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Filmovi iz Srbije Vlastimira Sudara i Stefana Arsenijevića na festivalu u Parizu

© Sputnik / Marijana KolakovićPariz na Seni
Pariz na Seni - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Kratki film iz Srbije „Gde je moja ljubav?“ u režiji Vlastimira Sudara prikazan je juče je u Parizu u okviru filmskog festivala „L’Europe autour de l’Europe“ koji se održava od 17. do 31. marta. Glavnu ulogu u filmu tumači operska pevačica Dušica Bijelić, a muziku je napisao Miloš Raičković, saopštila je producentska kuća Balkan kino.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ovaj kratki film je prikazan u bioskopu „Linkoln“ na Šanzelizeu u programu filmova iz cele Evrope, prateći festivalski koncept o inovativnim radovima sa svih prostora koji su geografski u Evropi.
To uključuje i filmove koji se često kritički bave istorijom kolonijalizma koje su evropske zemlje nametnule širom Zemlje. Na festivalu se tako može pratiti i poseban program filmova iz Portugalije o kolonijalnim sukobima iz šezdesetih godina prošlog veka. Ovi filmovi se po prvi put prikazuju na tlu Francuske.
U okviru festivala biće prikazan i film Stefana Arsenijevića „Strahinja Banović“, kao i selekcija studentskih filmova sa Akademije umetnosti u Novom Sadu po izboru Sabolča Tolnaja. U okviru programa klasičnih filmova biće prikazan film Aleksandra Saše Petrovića „Biće skoro propast sveta“ u kome glavnu žensku ulogu igra nekada velika francuska filmska zvezda Ani Žirardo.
Bata Živojinović u filmu Neprijatelj - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Bata Živojinović u ulozi života: Kako je Dostojevski očarao filmske umetnike na svim meridijanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala