- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Gospodar lutaka“ je povezao konce – Katalonija opet ima udarnu trojku

© AP Photo / Manu FernandezObamejang Tores
Obamejang Tores - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Barselona ponovo ima svoj trio fantastiko, a za sve je kriv vizionar Ćavi, koji je u svetu fudbala poznat i pod nadimkom „Gospodar lutaka“. Nekada su u bordo-plavom dresu dominirali Mesi, Suarez i Nejmar, čuveni MSN trio, a sada to isto čine Obamejang, Dembele i Feran Tores.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Očitali su lekciju Real Madridu u El Klasiku (0:4), a na prethodna tri meča zajedno imaju učinak od sedam golova i asistencija.
Neverovatno je sa kakvom lakoćom Obamejang, Dembele i Tores ulaze u prilike i stavljaju u problem protivničke odbrane i golmane.
Ta dominacija je mogla da se vidi onda kada je to najteže, protiv najvećeg rivala, pa još u njegovom dvorištu. Prestonica Španije bila je podijum za ples u kojem su svetla reflektora na „Santijago Bernabeuu“ bila uperena u novi Barsin trio fantastiko - Obamejang - Dembele - Tores.
Ali, krenimo redom. Obamejang se u debitantskom nastupu u najvećoj utakmici španskog fudbala – El Klasiku predstavio sa dva gola i asistencijom. Na sedam utakmica u Primeri postigao je sedam golova.
Pre njega to su uspeli samo Di Stefano, Puškaš, Seminario, Gonzales, Ronaldo, Vijeri, Ibrahimović i Andre Silva.
Reprezentativac Gabona je na 11 mečeva za Katalonce postigao devet golova i nametnuo se da bude prvi izbor u špicu za jako kratko vreme. A u Arsenalu je bio na stubu srama, pravio je greške van terena što se odrazilo na njegov status u ekipi, gde je od kapitenske trake stigao da bude odbačen. Na kraju je u februaru na mala vrata napustio Emirate i preselio se u Kataloniju gde sada čini velike stvari.
Ali, ne bi Obamejangu bilo toliko lako da uz sebe nema nekadašnjeg saigrača iz Borusije Dortmund Usmana Dembelea.
Tako gde su stali na Vestfalenu nastavili su na Nou Kampu. Dembele je u karijeri upisao 14 asistencija ka Obamejangu, više nego bilo koji drugi fudbaler. A ne treba zaboraviti da je Obamejang igrao u Arsenalu četiri godine...
Oglasio se Gabonac posle El Klasika, imao je kratku poruku na društvenim mrežama koja je glasila: „Pozdrav od bivšeg igrača“, uz ilustraciju crtanog junaka Gokua.
Obamejang na poslednja tri meča ima četiri gola i asistenciju, dok je Dembele u prethodna tri susreta zabeležio četiri asistencije.
Francuz se ponovo smeje i uživa u fudbalu, a malo je nedostajalo da u zimskom prelaznom roku napusti ekipu.
Tražio je povećanje plate, a učinak mu je bio užasavaju pa ne čudi što mu je Barselona dala odrešene ruke da potraži novu sredinu. Šuškalo se da će u Njukasl koji bi mogao da isprati tako visoku platu, ali do dogovora nije došlo.
Ostao je. Verovatno ljut, nezadovoljan i nesrećan, da bi saradnja sa „Gospodarom lutaka“ Ćavijem preko noći sve promenila.
Još kao igrač Ćavi je zaradio pomenuti nadimak, zbog sposobnosti da kontroliše dešavanja na terenu, pre svega kada mu je lopta u nogama.
„Da je fudbal nauka, Ćavi bi otkrio dobitnu formulu. Sa loptom u nogama niko drugi nikada nije tako inteligentno komunicirao sa ostalim igračima na terenu“, poručio je svojevremeno sportski direktor Real Madrida Horhe Valdano.
I poslednji, treći heroj Ćavijevog udarnog trija je omaleni Feran Tores koji je skupo plaćen i doveden je iz Mančester sitija za 45 miliona evra, a sa bonusima cifra bi mogla da nadmaši i 50 miliona evropskih novčanica.
Navijači Barse zameraju Toresu da ima očajan procenat realizovanih šansi, ali je impresivna lakoća sa kojom ulazi u njih. U prethodne tri utakmice postigao je tri gola i dodao dve asistencije, što je od Barselone napravilo ubitačnu ekipu.
Na poslednjih 11 utakmica Barselona je postigla 27 golova, dok je pre dolaska Obamejanga i Toresa na 29 utakmica postigla samo 40 golova, što je 1,3 po meču, a sada je ta brojka porasla na 2,45.
Jer, „Gospodar lutaka“ je povezao konce i Katalonija opet ima udarnu trojku, kao što su to nekada bili Mesi, Suarez i Nejmar.
Barselona je u svega četiri dana prethodne nedelje preživela istanbulski pakao i eliminisala je u osmini finala Lige Evrope Galatasaraj (1:2), dok je u Madridu očitala lekciju i ponizila najvećeg rivala Real Madrid, pa je jasno da je donedavni posrnuli gigant konačno na pravom kursu i da će se naredne godine, po svemu sudeći, ponovo igrati Liga šampiona i jurišati na titulu.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
SPORT
Vlahović ide ka rekordu – samo jedan Srbin je ispred njega
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
„Povratak otpisanih“ – Barselona je tri godine čekala, a onda je ponizila Real u Madridu
Fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović na utakmici Lige Evrope protiv Hofenhajma - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
SPORT
Njegoš je izabrao put kojim se, nažalost, češće ide
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala