- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini, poginulo više od 100 stranih plaćenika

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje aerobalističke rakete "Kindžal"
Lansiranje aerobalističke rakete Kindžal  - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Visokopreciznim raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini gde su se nalazili strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Kako je naveo portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.
Pored toga, sa brodova ruske Ratne mornarice koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete "kalibar" na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.

"Iz akvatorije Kaspijskog mora - krstarećim raketama morskog baziranja "kalibar", kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima - avijacionim kompleksima "kindžal" sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Nikolajevska oblast", otkrio je general.

Konašenkov je dodao da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.
On je saopštio da je tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika.
Žitelь idet k podъezdu razrušennogo doma na okraine Mariupolя - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinski nacionalisti mučili ljude u Donbasu; Iscurio amonijak u blizini ukrajinskog grada?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala