- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Propali pregovori o izmenama izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik HDZ-a BiH Dragan Čović
Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Pregovori o izmenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji su, u poslednjoj rundi, četiri dana vođeni u Delegaciji EU u Sarajevu, i uz posredovanje međunarodnih pregovarača, završeni su danas bez uspeha.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Predsednik HDZ-a Dragan Čović je, nakon propasti pregovora, kazao da je pet od šest stranaka koje su učestvovale prihvatilo model koji rešava sve.
„Nakon devet meseci pokušavamo u različitim prilikama razgovarati i tražiti rešenja oko Izbornog zakona i Ustava. Jednim delom smo u tom uspeli. Juče smo imali završen posao, onda se on problematizovao od strane SDA na način da je išao s nekim dodacima onoga što smo do sad postavili kao standard“, rekao je Čović.
Dodao je da mu je žao jer je najviše izgubila Bosna i Hercegovina, prenosi Kliks.
„U startu je bio jasan isti cilj da se ništa ne dogovori, da ostane status kvo i to je zadnjih devet meseci SDA samo radila. S te strane ja to doživljavam brutalnim udarom na Bosnu i Hercegovinu u vezi aktuelne političke situacije, ali jednako tako i kad gledamo naše okruženje i šta nas sve čeka u vremenu ispred nas“, rekao je Čović.
Istakao je da neke stvari koje su usaglašene mogu da posluže kao okvir za dalje dogovore.
„A oni koji su pokušali razgraditi Federaciju BiH u organizacijskom smislu ja im sad samo mogu poručiti, niti su sad uspeli niti će ikada uspeti jer time ruše BiH, to nije evropska BiH. Oduzeti one ključne elemente Dejtona, praviti neki Dejton 2 ja mislim da je uzaludan posao“, rekao je Čović.
On je zaključio da nema uslova za održavanje izbora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala