- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dupla pobeda Ferarija, katastrofa Red Bula!

© AP Photo / Hassan AmmarŠarl Lekler Ferari
Šarl Lekler Ferari - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
U Bahreinu je startovala nova sezona i nova era Formule 1, a pobedu je odneo vozač Ferarija Šarl Lekler koji je praktično od prvog do poslednjeg kruga bio na liderskoj poziciji. Drugi kroz cilj je prošao njegov kolega Karlos Sains, dok se na podijumu našao i Luis Hamilton iz Mercedesa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ferari je tako prekinuo pobednički post, a prvu trku u novoj sezoni obeležila je katastrofa aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena, kao i Red Bula. Lekler je italijanskom timu obezbedio prvu pobedu posle dve i po godine, odnosno trke u Singapuru iz 2019. godine, kada je najbrži bio Sebastijan Fetel.
Maks je uglavnom bio na drugoj poziciji, ali je kvar na bolidu u samom finišu trke u Bahreinu učinio da se ne nađe na pobedničok postolju. Izdao ga je bolid, a to je iskoristio Luis Hamilton da se ubaci u prva tri mesta i da završi na pobedničkom postolju.
Izuzetno interesantno je bilo u Bahreinu, gde je deset krugova pre kraja trka bila usporena, s obzirom na to da se vozaču Alfe Pjeru Gasliju zapalio volid.
Nakon što je trka nastavljena Lekler je uspeo da umakne Ferstapenu, koji je već tada imao problem sa volanom, ali mu je tim savetovao da ostane na stazi.
Mučio se Maks, a to je znao da kazni Sains koji ga je pretekao i domogao se druge pozicije iza Leklera. Treći je u tim trenucima bio Peres, ali Meksikanac nije uspeo da izdrži nalete Hamiltona i na kraju je Britanac završio kao treći.
Naredna trka Formule 1 biće vožena u Saudijskoj Arabiji već narednog vikenda.
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Ivanin skok iz Beograda na krov sveta – letela 7,06 i uzela zlato
Venecuelanka Julimar Rohas slavi zlato osvojeno u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Istorija u Beogradu – čudo Julimar Rohas! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala