- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako izdržati posledice lošeg sna

© Fotolia / Yuri ArcursBuđenje
Buđenje - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Loš i isprekidan san učiniće da dan koji sledi bude naporan i manje produktivan. Osim zevanja, mnogo veći problem je održati elan i radnu energiju. Ipak, ako se skoncentrišete moći ćete da izgurate dan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Naime, tim psihologa iz Evrope sproveo je dve studije.
Tokom 1.317 radnih dana, tražili su od radnika da prate kvalitet sna, raspoloženje i radno angažovanje. Zbog prethodnih teorija o ulozi snage volje na bolju produktivnost na poslu primetili su i teorije učesnika o snazi volje.
Istraživači su otkrili da loš san negativno utiče na emocije radnika i iscrpljuje ih, šteti njihovoj sposobnosti da rade. Ali, oni koji su verovali da je njihova snaga volje neograničena mnogo su bolje prošli. Oni nisu imali kognitivnu borbu, nego su snagom svojih misli zaboravili na neprospavanu noć.
„Verovanje da je vaša snaga volje neograničena pomaže vam da održite efikasnost na poslu, posebno u danima sa nedostatkom sna“, rekao je vođa istraživanja dr Vladislav Rivkin.
Naravno, same pozitivne misli ne mogu nadoknaditi negativne strane lošeg sna. Osim kognitivnih izazova, prethodna istraživanja nam govore da neadekvatan san može negativno uticati na imunološku funkciju, zdravlje srca i ravnotežu šećera u krvi, da spomenemo samo neke, piše „Politika“.
Međutim, ako je san iz nekog razloga poremećen, ova studija sugeriše da bi „podešavanje” načina razmišljanja moglo da pomogne da ipak ne upadnete u nepodnošljivu situaciju sa koncentracijom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala