- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjanova poručila iz Moskve: Rusijo, majčice, vrati Donbas kući!

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica televizije RT i agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan
Glavna urednica televizije RT i agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan obratila se na koncertu na stadionu Lužnjiki u Moskvi, održanom povodom osam godina od ujedinjenja Krima i Rusije, podsetivši da je Ukrajina pokrenula protiv nje krivični postupak, a Evropa uvela sankcije zbog fraze:“Rusijo, majčice, vrati Donbas kući“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Simonjanova je podsetila da je povratkom Krima kući počelo „rusko proleće“.

„Pre godinu dana u Donjecku moje kolege i ja smo već pričale o tome da proleće ne može da traje večno, da nekada mora doći i leto. Tada sam rekla: 'Rusijo, majčice, vrati Donbas kući'. Sada je zbog te jedne fraze evropska slobodoljubiva Ukrajina protiv mene pokrenula krivični postupak, a slobodna Evropa je uvela sankcije“, izjavila je Simonjanova.

Kako je dodala, njena deca, prijatelji i porodica dobijaju preteće pozive.

„Upravo zbog toga želim da ponovim: Rusijo, majčice, vrati Donbas kući. Rusijo, majčice, zaštiti svoju decu“, dodala je Simonjanova.

Takođe je pozvala da se kazne svi oni su koji su „razneli 'Madonu iz Gorlovke' sa njenom desetomesečnom ćerkicom, oni koji su bombardovali kasetnim bombama dečju plažu u Zugresu, oni koji upravo sada bombarduju Donjeck, Melitopolj, Marijupolj, oni koji su se izrugivali nad spaljenim ljudima u Odesi. Ona je dodala da se to učini zbog momaka koji se "bore protiv tog zla, za spas života civila, za našu Rusiju“.
Na koncertu se obratila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Mi smo zemlja i narod koji visoko cenimo i čuvamo mir, borimo se protiv zla, a prava i istinska sloboda je sloboda od zla. Nas je nemoguće zaplašiti, jer živimo u ljubavi i veri“, poručila je Zaharova.
Krim je postao ruski region nakon referenduma koji je sproveden u martu 2014. godine, kada se 96,77 odsto birača sa Krima i 95,6 odsto birača iz Sevastopolja izjasnilo za ulazak u sastav Rusije. Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.
Prenos govora predsednika Rusije Vladimira Putina na koncertu na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi povodom proslave osme godišnjice ponovnog ujedinjenja Krima i Sevastopolja sa Rusijom
 - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Mi znamo kako ćemo dalje — realizovaćemo planove! Putinovo obraćanje pred punim stadionom u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala