- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Izbacivanje paraolimpijaca sa Zimskih igara u Pekingu – vrhunac cinizma

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je zabrana paraolimpijcima iz Rusije i Belorusije da učestvuju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu – vrhunac cinizma.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nisu oštećeni samo sportisti koji nisu ni za šta krivi, nego upravo paraolimpijci, ljudi koji se nisu slomili, nego su prebrodili najteža životna iskušenja, dostojni svetske podrške i divljenja, oni koji svojim primerom daju nadu milionima, teraju ih da poveruju u sebe i svoju snagu“, rekao je Putin, obraćajući se učesnicima igara „Zajedno smo. Sport“ u Hanti-Mansijsku.
Kako je dodao, težak udarac za olimpijski pokret je to što „zvaničnici iz međunarodnog sporta koriste protivpravni mehanizam kolektivne odgovornosti“ koji je prvi put pokrenut u leto 2016. godine na Igrama u Rio de Žaneiru.
„Sve to vodi ne samo ka gubitku autoriteta i nezavisnosti organizacija koje su važne za razvoj svetskog sporta, nego i do kršenja normi Olimpijske povelje koja, među kojima je i ključna teza koja govori da Igre nisu takmičenje zemalja nego sportista“, rekao je Putin.
Kako je dodao, Rusija je više puta bila svedok sumnjivog, pristrasnog suđenja i klevete, neprijateljskih ispada i otvorenih provokacija na sportskim takmičenjima.

„Videli smo kako su metodički menjane, izvrtane ideje samog Pjera de Kubertena, narušavani su nekada sveti principi sporta. Bukvalno se pred našim očima jednakost pretvorila u izopačenu toleranciju, pravda u dvojne standarde, a borba za čestitost u sportu – u politički angažovanu diktaturu antidoping demokratije“, poručio je ruski lider.

Podsetimo, Međunarodni paraolimpijski komitet doneo je odluku da izbaci ruske i beloruske takmičare sa Igara koje su počele 4. marta zbog događaja u Ukrajini.
Zimske paraolimpijske igre Peking - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Rusija reagovala na izbacivanje paraolimpijaca sa Zimskih igara u Pekingu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala