- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija reagovala na izbacivanje paraolimpijaca sa Zimskih igara u Pekingu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaZimske paraolimpijske igre Peking
Zimske paraolimpijske igre Peking - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Paraolimpijski komitet Rusije reagovao je odluku da se njihovim paraolimpijcima zabrani učešće na predstojećim Zimskim igrama u Pekingu.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Paraolimpijski komitet Rusije smatra odluku MPK-a nezakonitom i zadržava pravo da brani prava i interese ruskih paraolimpijskih sportista u sportskim i drugim sudskim instancama“, navodi se na zvaničnom sajtu PKR.
Međunarodni paraolimpijski komitet u četvrtak prepodne doneo je odluku da izbaci ruske i beloruske takmičare sa Igara koje počinju u petak četvrtog marta.
PKR je naglasao da je odluka MPK-a „u suprotnosti sa jednim od osnovnih principa paraolimpijske porodice – apolitičnim sportom invalida“.
„Ruski paraolimpijci su krivci aktuelnih političkih sukoba. U međuvremenu, ne samo da nisu uradili ništa što bi se na bilo koji način moglo protumačiti kao učešće u aktuelnim političkim komplikacijama, već, naprotiv, u potpunosti u skladu sa odlukom Sportske arbitraže (CAS) udaljio iz organa upravljanja lica koja su imala bilo kakav odnos sa političkim strukturama“, navodi se u saopštenju.
Konferencija za medije predsednika Endrua Parsonsa – predsednika Paraolimpijskih igara u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Paraolimpijskim igrama
Zimske paraolimpijske igre počinju trećeg i završavaju se 13. marta.
Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Paraolimpijskim igrama
„Sportski genocid!“ – oštra reakcija iz Rusije na odluke
Zabrana za Ruse i u esportu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala