- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropski parlament predložio da se Zelenski uvrsti u spisak nominovanih za Nobelovu nagradu za mir

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServiceVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Brojni evropski političari izrazili su inicijativu da se ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom dodeli Nobelova nagrada za mir za 2022. godinu, navodi se u pismu upućenom Norveškom Nobelovom komitetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Apelujemo na Komitet da produži proceduru nominacije za Nobelovu nagradu za mir do 31. marta 2022. kako bi se omogućilo nominovanje predsednika Zelenskog i ukrajinskog naroda za Nobelovu nagradu za mir“, sledi iz pisma političara.

Sadašnji i bivši političari, kao i članovi Evropskog parlamenta uputili su molbu Norveškom Nobelovom komitetu da ponovo razmotri proceduru nominovanja kandidata za Nobelovu nagradu za mir za 2022. godinu i produži rok za podnošenje prijava kako bi na spisak bio dodat i Vladimir Zelenski, jer je faktički taj proces završen.
Ranije je pres služba Norveškog Nobelovog komiteta saopštila da na ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir pretenduju 251 pojedinac i 92 organizacije.
Nobelova nagrada za mir 2021. godine dodeljena je ruskom novinaru i glavnom uredniku „Nove gazete“ Dmitriju Muratovu i filipinskoj novinarki Mariji Resi.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Zelenski: Ukrajina je postala članica energetskog saveza EU
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Ako Zelenski ne pristane na sporazum sa Putinom, moraće da potpiše kapitulaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala