- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kijanović u polufinalu, Bibić podbacio i odustao od 1.500 metara

© Foto : Atletski savez SrbijeBoško Kijanović
Boško Kijanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Boško Kijanović, srpski atletičar, izborio je polufinale u disciplini 400 metara na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Pored njega nastupali su Maja Ćirić u istoj disciplini i Milana Tirnanić u disciplini 60 metara, ali one nisu izborile dalji plasman. Dalje nije uspeo da prođe ni Elzan Bibić u disciplini trka na 3.000 metara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Boško Kijanović je na sjajan način otvorio svetsko prvenstvo u Beogradu i kao drugi u kvalfikacionoj grupi plasirao se u polufinale.
Kijanović je imao vreme od 46,88 sekundi, a završnica trke bila je dramatična jer je pred sam kraj srpski atletičar pretekao Lukasa Karvalja iz Brazila.
Srpski državni rekorder od 19:15 nastupa u polufinalu.
„Ovo mi je prvo veliko takmičenje u životu, adrenalin je uradio svoje. To što imam domaću publiku mnogo me motiviše. Prezadovoljan sam, ne postoji motivisanija osoba od mene“, istakao je Kijanović.
„Svetsko prvenstvo je sjajno organizovano. Možda je teško za poverovati, ali ovo je jedno od najbolje organizovanih atletskih takmičenja. Što se tiče polufinala, nemam neka posebna očekivanja. Cilj je bio da odem tamo, pa kasnije šta bude“, zaključio je srpski atletičar.
Milana Tirnanić završila je nastup u kvalifikaicijama sa rezultatom od 7,42 sekunde i u ukupnom plasmanu je 26. mesto.
„Ugao papučice mi nije odgovarao, najoštriji ugao je bio previše plitak i u prozoru sam vratila pete na papučicu, klecnula mi je noga. Loše sam startovala“, objasnila je srpska atletičarka.
Elzan Bibić zauzeo je šestu poziciju uz vreme 7:52,78 u drugoj grupi kvalifikacija što nije bilo dovoljno za dalji plasman.
„Ovo mi je bilo prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, nadao sam se da ću proći prvu rundu, ali danas nije bio moj dan. Deonicu 1.500 metara ipak neću trčati na ovom takmičenju“ , poručio je Bibić.
Bilo je dosta guranja, toliko je bilo za danas. Bilo je dosta promena ritmova, nešto sam uspeo da ispratim nešto nisam. Bilo je divno pred domaćom publikom. Nažalost, nisam uspeo to da iskoristim“, zaključio je Bibić.
Takmičenje u kvalifikacijama završila je i Maja Ćirić u disciplini na 400 metara.
„Trka je bila brza, nisam se snašla u toj jakoj konkurenciji, bilo je trenutaka kada su me zatvorili tako da sam tu izgubila ritam, to je sigurno uticalo. Poslednjih 50 metara je bilo samo da se istrči“, objasnila je Ćirić.
Ivana Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Srbija čeka Ivanino zlato, Angelinino čudo i nove šampione
Ivana Španović na pres konferenciji u Beogradskoj areni pred Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Ivana Španović: Htela sam da završim karijeru kao olimpijska šampionka
Emir Bekrić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Podkast
Emir Bekrić: Odbio sam Ameriku da bih doživeo moskovsku bajku | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala