- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o navodnom letu Lavrova za Kinu: Nemački „Bild“ je lider u pisanju lažnih vesti

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući članak o navodnoj poseti Kini ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, izjavila je da je nemački list „Bild“ postao lider u pisanju lažnih vesti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„To je nenadmašivo. Nemački list ‘Bild’ je pobedio u plasiranju lažnih vesti napisavši da je „Lavrov sinoć leteo u Peking, ali je predsednik naredio ministru da se vrati“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je pojasnila, u članku se takođe tvrdi, da se avion sa Lavrovom, navodno, okrenuo iznad Novosibirska i sleteo na aerodrom Vnukovo.
„Sergej Lavrov je sinoć do kasno radio u Ministarstvu, a rano jutros je počeo da se priprema za pregovore sa kolegama sa Bliskog istoka u Moskvi. Pitam se, da li će nemački novinar, koji je ovo smislio, biti nagrađen?“, dodala je Zaharova.
Tokom današnjeg dana će se održati sastanak Sergeja Lavrova i njegovog kolege iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulaha bin Zajed Al Nahjana.
Aljaska - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SVET
„Provera činjenica“: Američki mediji objavili priču o Bajdenovoj „preprodaji Aljaske“ Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala