- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Srbija (ne)će morati da bira između Moskve i Brisela /video/

Pratite nas
Pratite uživo Vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
Bili smo, i sada smo, spremni da razgovaramo o svim principijelnim pitanjima za Rusiju – neutralnom statusu Ukrajine, demilitarizaciji i denacifikaciji, poručio Vladimir Putin, uz napomenu da treba iskoristiti svaku priliku da se spasu ljudi.
Iz Evropske unije stiže nagoveštaj o ubrzanom proširenju koje je podstaknuto rusko-ukrajinskim sukobom. Srbija neće morati da se opredeljuje između Brisela i Moskve, jer niti će proširenja biti u skorije vreme, niti će pitanje Kosova i Metohije uskoro biti rešeno, ocenjuju politikolozi.
Pogrom od 17. marta 2004. bio je unapred pripremljen sa željom da se razvije osećanje straha i da se preostali Srbi isele s Kosova i Metohije. Da li je sličan metod zastrašivanja koristio Kijev prema Rusima u Donbasu?
Najnovije izjava ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova – da se tokom pregovora dve delegacije ozbiljno razgovara o neutralnom statusu Ukrajine – otvorila je i pitanje šta bi ta neutralnost tačno podrazumevala, poručuju analitičari.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala