Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ne priznajemo nezavisnost Kosova: Španija se oglasila posle poziva američkog kongresmena

CC0 / Unsplash/Daniel Prado / Zastava Španije
Zastava Španije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Španija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju Kosova kao države, uprkos dešavanjima u Ukrajini i pozivima zvaničnom Madridu da prizna nezavisnost, saopšteno je iz španskog Ministarstva spoljnih poslova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Špansko Ministarstvo saopštilo je da ne priznaje nezavisnost Kosova nakon pisma koje je američki kongresmen Riči Tores uputio španskim institucijama sa zahtevom da prizna nezavisnost južne srpske pokrajine.
Odgovarajući na konkretno pitanje prištinskog lista „Gazeta ekspres“, Kancelarija za informisanje španske diplomatije je navela da Španija i dalje ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine. Zvaničnici iz Madrida saopštavaju da je u svakom slučaju pristup Španije veoma konstruktivan i da podržavaju dijalog i postizanje sporazuma između Prištine i Beograda.
Tores je 15. marta poslao pisma ambasadorima pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju Kosovo u kojima ih poziva da promene stav. Osim Španiji, Tores je uputio pisma i Grčkoj, Slovačkoj, Kipru i Rumuniji, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SRBIJA
Vučić: Pojedini na Zapadu hoće da Rumunija, Slovačka, Španija i Grčka priznaju Kosovo
NATO zastava  - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SRBIJA
Plan protiv Srbije sa nesagledivim posledicama: Vadi li Amerika iznenadni adut za lažno Kosovo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala