- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nastavlja se uspešna ofanziva: Ruska vojska uništila još 29 vojnih objekata u Ukrajini

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйSpecijalna operacija u Ukrajini
Specijalna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Ruska vojna avijacija danas je uništila 29 ukrajinskih vojnih objekata, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Među njima su i višecevni bacač raketa, tri komandna mesta, uključujući jedno terensko komandno mesto brigade, šest skladišta municije i 14 mesta sa vojnom tehnikom“, precizirao je Konašenkov.

Oružane snage Rusije nastavljaju uspešnu ofanzivu – za dan su napredovale 10 kilometara i uspostavile su kontrolu u dva naseljena mesta – Novomajorsko i Prečistovka.
Od početka vojne operacije za zaštitu Donbasa uništena su 182 ukrajinska aviona i helikoptera, 177 bespilotnih letelica, 1.393 tenka i druga borbena oklopna vozila, 134 višecevna bacača raketa, 523 jedinice oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 1.182 specijalna vojnih vozila.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Udar preciznim oružjem: Ruska vojska uništila artiljerijsku bateriju ukrajinske vojske /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala