- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Udar preciznim oružjem: Ruska vojska uništila artiljerijsku bateriju ukrajinske vojske /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije uništile su artiljerijsku bateriju ukrajinskih haubica kalibra 152 milimetra pomoću visoko preciznog oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ruski vojni resor objavio je snimke sa bespilotne letelice tokom leta iznad polja na kome se nalaze tri vučne haubice ukrajinske vojske. Zatim je usledio udar praćen snažnom eksplozijom. Nešto kasnije na jednom od kamiona detonira municija, a polje obavija dim.

„Snimak objektivne kontrole uništavanja artiljerijske baterije haubica Oružanih snaga Ukrajine kalibra 152 milimetra. Potpuno su uništeni položaji artiljerijske baterije Oružanih snaga Ukrajine sa kompletnom tehnikom i naoružanjem nakon napada visoko preciznim oružjem“, navodi rusko Ministarstvo.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Izbeglice iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Ukrajina: Amerika doliva „benzin na konflikt“, tokom granatiranja Donjecka poginule četiri osobe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala