- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko otkrio pod kojim uslovom je moguć prekid vatre u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografija Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je prekid vatre u Ukrajini moguć odmah nakon što se nivou Ministarstava spoljnih poslova parafira sporazum koji se izrađuje tokom tekućih pregovora Kijeva i Moskve.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Čim ministri spoljnih poslova parafiraju taj sporazum – moguć je prekid vatre. Ali ja sam apsolutno siguran da Rusija neće pristati na prekid ili obustavu operacije dok ne bude parafiran sporazum“, rekao je Lukašenko za japansku televiziju „TVS“, prenosi „Belta“.
Prema mišljenju Lukašenka, „nikakva Organizacija ujedinjenih nacija nije zaustavila nijedan rat, pa neće ni ovaj“.

„Tako je i sa drugim državama. Rat mogu zaustaviti Rusija i Ukrajina tako što će se dogovoriti i potpisati sporazum. Ili Amerikanci koji će izdati komandu rukovodstvu Ukrajine da prekine rat. Ako se Amerikanci odluče za to, onda će Evropska unija i drugi brzo krenuti za Sjedinjenim Američkim Državama i podržati njihovo rešenje. Dakle tu se radi o dve sile – Rusiji i Ukrajini. Ili Americi“, ocenio je beloruski lider.

On je dodao da Ukrajina treba da iskoristi trenutak kako bi se dogovorila sa Rusijom. Lukašenko je naglasio da će se sačuvati hiljade i hiljade života, ukoliko se sada potpiše sporazum Moskve i Kijeva.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Ako Zelenski ne pristane na sporazum sa Putinom, moraće da potpiše kapitulaciju
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Putin: Povratak Krima u sastav Rusije bila ispravna i blagovremena odluka, pogledajte Donbas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala