- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Povratak Krima u sastav Rusije bila ispravna i blagovremena odluka, pogledajte Donbas

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je povratak Krima u sastav Rusije bila ispravna i blagovremena odluka, dovoljno je pogledati šta se trenutno dešava u Donbasu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Putin je na sastanku o socijalno-ekonomskom razvoju Krima i Sevastopolja podsetio na težak period koji se dogodio u februaru i martu 2014. godine kada su građani Krima i Sevastopolja pokazali neviđenu hrabrost i patriotizam usprotivivši se neonacistima i radikalima koji su izvršili državni prevrat u Kijevu.

„Ljudi na Krimu su se ujedinili i pobedili, oni su doneli svesnu odluku da budu zajedno sa Rusijom. Ove godine koje su iza nas dokazale su da je ta odluka bila ispravna i blagovremena. Dovoljno je pogledati šta se trenutno dešava u Donbasu“, naglasio je on.

Ruski predsednik se osvrnuo i na pitanje sankcija koje Zapad uvodi protiv Rusije i Krima rekavši da one, iako stvaraju mnogobrojne probleme, ujedno i otvaraju nove mogućnosti.
„Jasno je da na razvoj Krima utiču sankcije kojima je obuhvaćen bankarski sektor, ali i i isporuka mnogih proizvoda. Međutim, iako one stvaraju određene poteškoće, one ujedno otvaraju i nove mogućnosti ta sve nas“, kazao je.
Putin je takođe predložio i da se produži rok za realizaciju državnog projekta po pitanju razvoja Krima i Sevastopolja do 2030. godine, te je pozvao izvršnu vlast da napravi predlog finansiranja.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Istorijski govor ruskog predsednika: Važne poruke za ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala