Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Austrijski kancelar sa patrijarhom Porfirijem

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Austrijski kancelar Karl Nehamer sastao se danas posle podne u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nehamer je, na početku sastanka, izrazio zadovoljstvo što je upoznao patrijarha SPC i zahvalio mu što je izdvojio vreme za susret sa njim.
„To je čast za mene“, rekao je Nehamer i preneo da je tokom dana imao dobre razgovore sa predsednikom i premijerkom Srbije.
Dodao je da je za Evropu „šok“ što se na njenom tlu ponovo ratuje, i da je sada izazov za sve kako izaći iz ove krize i uspostaviti mir.
Patrijarh Porfirije je Nehameru poželeo dobrodošlicu u Srbiju, i naveo da je dijalog jedini način da se izađe iz ove krize.
Patrijarh i Nehamer razgovaraju u zgradi Patrijaršije, a gosta iz Austrije dočekao je vikarni episkop Sava, šef kabineta patrijarha srpskog.
Austrijski kancelar se ranije danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a nakon toga priređen je radni ručak, prenosi Tanjug.
Prethodno je u četiri oka razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, a održan je i plenarni sastanak delegacija Vlade Srbije i Savezne vlade Austrije.
Nehamer je posle sastanka sa premijerkom Brnabić, na zajedničkoj konferenciji za medije, poručio da je važno da se EU jasno odredi prema zemljama Zapadnog Balkana i podvuče da one pripadaju Evropi i Uniji, kao i da se ubrza njihov evropski put.
Istakao je da su odnosi sa Srbijom za Austriju od velikog značaja, jer je Srbija geostrateški i geopolitički važan partner.
Nehamer iz Beograda odlazi u posetu Sarajevu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SRBIJA
Vučić sa Nehamerom: Podrška EU putu /foto/
Austrijski kancelar Karl Nehamer i premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SRBIJA
Ana Brnabić ponovila austrijskom kancelaru stav Srbije da neće uvoditi sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala