- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Proruska dešavanja u Srbiji i Republici Srpskoj - dokaz stvarnog raspoloženja na Balkanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAuto-kolona podrške Rusiji na ulicama Beograda
Auto-kolona podrške Rusiji na ulicama Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Niz proruskih dešavanja u Srbiji i srpskom delu Bosne i Hercegovine, kao i drugim zemljama regiona, dokaz je stvarnog raspoloženja na Balkanu, rekao je u intervjuu za „Sputnjik“ Jurij Pilipson, direktor Četvrtog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je, takođe, posebno istakao da se Srbija kad je reč o ukrajinskom pitanju pridržava izbalansiranog pristupa i da se nije pridružila antiruskoj histeriji koju su pokrenule Sjedinjene Američke Države i Evropska unija.

„Istovremeno, oni vode računa o sopstvenim interesima i principima. Takva nezavisna, razumna politika zasnovana je na velikoj podršci građana Srbije. O tome svedoče i masovne akcije podrške Rusiji koje su održane u Beogradu“, izjavio je ruski zvaničnik.

Pilipson je još dodao da su obratili pažnju na seriju masovnih proruskih događaja koji su se nedavno održali u raznim gradovima Republike Srpske (Bosne i Hercegovine).

„Ovakva demonstracija bratstva i solidarnosti u kontekstu agresivne rusofobije koja danas dominira u Evropi svedoči o pravom raspoloženju na Balkanu“, rekao je Pilipson.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
U znak podrške Rusiji u Beogradu i Banjaluci održano je nekoliko skupova, a njihovi organizatori u prestonici Srbije poručili su da će do kraja biti uz ruski narod jer su, kako su rekli, uvereni da je Rusija bila prinuđena na vojnu akciju u Ukrajini da bi zaštitila svoj narod. Oni takođe podsećaju da kada je doneta odluka o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, ruski narod je masovno protestovao protiv tadašnje odluke ispred američke ambasade u Moskvi.
Skup podrške Rusiji u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SRBIJA
Održan skup podrške Rusiji u Beogradu /video, foto/
Skup podrške Rusiji u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
REGION
Banjaluka uz Rusiju: Ruske zastave i pesme na skupu podrške /foto, video/
Skup podrške ruskom narodu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SRBIJA
Kako je ugašena najpoznatija beogradska stranica – zbog pozitivnih stavova o Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala