Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kako je ugašena najpoznatija beogradska stranica – zbog pozitivnih stavova o Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkup podrške ruskom narodu
Skup podrške ruskom narodu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Da je na delu najstrašnija cenzura sa Zapada, dokazuje i gašenje najpopularnije stranice Beograđana, koja je imala 180.000 pratilaca i rešavala sve vrste servisnih problema. Ona je ugašena na Instagramu zbog pozitivnih stavova o Rusiji. Administratori kažu za Sputnjik da je najverovatnije Putinov mural bio „presudan“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Između izgubljenih pasa, ključeva i ličnih dokumenata, svih vrsta obaveštenja, koji su građanima svakodnevno bili na korist na profilu „Moj Beograd“, našle su se fotografije i snimci sa skupa podrške Rusiji u Beogradu, mural posvećen Vladimiru Putinu, kao i fotografija ukrajinskih nacista sa kukastim krstovima.
„Stranica je ugašena zbog ‘pozitivnog‘ stava u vezi sa Rusijom! Upozoravani smo, ali smo odbili bilo šta da uklanjamo“, stoji u objavi na rezervnoj stranici mojbeograd_rezerva, koja već ima više od 65.000 pratilaca.
„Nalog je ugašen nakon što smo dobili mnogo poruka da se gase ne samo stranice koje su objektivne, već i privatni profili. Javljali su nam se lično ljudi kojima su sve profile pogasili zbog stavova o Rusiji. Još gore verovatno prolaze oni koji podržavaju Rusiju, mi smo se trudili da budemo objektivni“, navode administratori za Sputnjik i dodaju da je, po njihovom mišljenju, za gašenje bio „presudan“ Putinov mural.
„Takođe, ranije su nas gasili zbog objave vezane za Ratka Mladića, pa čak i zbog jedne fotografije na kojoj srpski sportista na jednom takmičenju pokazuje tri prsta. Sve to je gašeno zbog navodnog govora mržnje“, dodaju oni.
Pošto nisu hteli da odstupe od svojih uverenja, stranica je nestala sa lica Instagrama, ali su napravili rezervni profil i nalog na Telegramu, a u pripremi je i aplikacija.
„Aplikacija će nam omogućiti izveštavanje na mnogo višem nivou, a samo gašenje je ubrzalo taj proces“, piše u objavi na rezervnoj stranici.
Podsetimo, brutalna cenzura ruskih medija ne prestaje. Naš portal je stalna meta hakerskih napada, zbog čega je danas bio nedostupan za mnoge korisnike u Srbiji, Republici, Srpskoj i Crnoj Gori. Kanal Sputnjik Srbija na Jutjubu je ugašen, ali se naš video-materijal nalazi na platformi „Odisi“. Javljaju se i smetnje na Fejsbuk nalogu.
Takođe, Fejsbuk i Instagram dozvolili su objave u kojima se poziva na nasilje nad Rusima, kao i na ubistvo ruskog predsednika, zbog čega rusko tužilaštvo traži da se proglase ekstremističkim organizacijama i zabrane u Rusiji. Ali mi ne odustajemo – i dalje govorimo ono što drugi prećutkuju!
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Amerika gurnula monstruma da ubije ceo jedan narod — to više i ne krije
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SRBIJA
Sputnjik Srbija je napadnut
Logo kompanija Fejsbuk i Meta - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SVET
Rojters: Fejsbuk će dozvoliti objave u kojima se poziva na nasilje nad Rusima i priziva smrt Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala